Bivak

Wat is Bivak?

Het kamp wordt beschouwd als afsluiter en hoogtepunt van een heel KSA-Chirojaar. De leidingsploeg zondert zich 10 dagen af van de buitenwereld en neemt elk zijn afdeling onder hun hoede. Het is een gebeuren waar men vanaf de eerste dag van de grote vakantie naar uitkijkt en, eenmaal daar, menige hartjes sneller doet slaan.

Waar gaan we op bivak?

Elk jaar is een andere locatie. We proberen om het jaar dichterbij te gaan en het andere jaar wat verder weg. Naar ervaring gaan we niet buiten België, maar de ambitie bestaat om op een dag ook een buitenlands kamp te kunnen organiseren! Vorige jaren zijn we o.a. naar Bilzen, Wechelderzande, Verrebroek, Riemst, Sint-Genesius-Rode gegaan. Dit jaar gaan we naar Mol-Wezel.

Wanneer gaan we op bivak?

Dit kan je elk jaar vast in de agenda zetten. Het bivak zal elk jaar van 1-10 Augustus plaatsvinden. Voor de allerkleinsten is dit 5-10 Augustus. De leiding die gaat traditiegetrouw een dagje vroeger naar de kampplaats om de tenten op te zetten, voorbereiden van de bezoekdag, inkleding & decor opbouw,… noem het maar op!

Wat moet dat kosten?

Een kamp is niet gratis, met de opbrengst van de Folle Fak Fuif, subsidies en inschrijvingsgelden kunnen we de kostprijs drukken zodat er zo veel mogelijk mensen mee kunnen gaan op kamp. We bekijken deze prijs jaarlijks en vergelijken deze ook met andere jeugdbewegingen en kunnen nog altijd met trots zeggen dat wij het goedkoopste kamp kunnen aanbieden.

Aantal dagenKostprijsKostprijs 2de kindKostprijs 3de,4de,.. kind
5 dagen (kapoentjes)€45€45€40
10 dagen€90€80€75

Uiteraard springen de gezondheidsfondsen bij. Hieronder vind je een overzicht wat welke mutualiteit terugbetaalt:

GezondheidsfondsTerugbetaling
CM€5 / dag (€100 / jaar)
Partena€5 / dag (Maximum aantal dagen)
VNZ€5 / dag (€120 / jaar)
OZ€5 / dag
LM Plus€2 / nacht
De Voorzorg€5 / dag (€100 / jaar)

Mrs. Corona

Net zoals vorig jaar leven we nog in een tijd waar het coronavirus veel van onze activiteiten beperkt. Het kampboekje werd in begin mei gedrukt, maar de realiteit heeft ons alweer ingehaald. We kunnen het heuglijke nieuws brengen dat we dit jaar in bubbels van 200 mogen werken!

Concreet betekent dit voor ons dat er enkel nog onderstaande maatregelen worden genomen:

  • Goede handhygiëne
  • Ventilatie in binnenruimte
  • +12 activiteiten proberen we zeer intensief contact te vermijden.

Administratie & inschrijven

Inschrijven doen we voor 18 juli. Dat betekent dat zowel het inschrijvingsformulier als de betaling rond moeten zijn. Ben je geen lid en wil je wel mee op kamp? Stuur dan ons een berichtje via Facebook (of een van de hoofdleiding). Dan brengen we het zo in orde!

Hieronder vind je de documentatie nog een keer die je op papier hebt gekregen.

Kampboekje ‘Akkerdjuke’